Gofry

Gofry

gofry

Składniki:

  • 190 gram mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3 jaja
  • 120 ml szklanki oleju roślinnego
  • 325 ml mleka pasteryzowanego 2% z Krośniewic

Przygotowanie:

Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, sól, cukier, cukier wanilinowy. Wszystko wymieszać a następnie dodać jajka, olej roślinny oraz mleko. Zmiksować mikserem na gładką masę, tylko do połączenia się składników.

Gofry piec przez czas podany w instrukcji gofrownicy.

Gofry można posypać cukrem pudrem. Podawać z ulubionymi dodatkami np. dżemem, owocami lub bitą śmietaną.

Smacznego życzy OSM Krośniewice