Kolejna edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego

Kolejna edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego

Kolejna edycja Polskiego Kongresu Serowarskiego odbywa się w Lublinie w dniach 21-23 września 2020 roku. Kulinarny konkurs sera Good Cheese to niezależna ocena polskich serów przez przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Szefowie kuchni oceniają produkt organoleptycznie, nie widząc opakowania, bez wiedzy o tym, kto jest producentem. W konkursie startują najwięksi polscy potentaci jak również sery rzemieślnicze: liczy się tylko dobry produkt, niezależnie od tego, kto go produkuje.21 września zostały wręczone medale. To dla nas prawdziwe wyróżnienie, kiedy możemy stać się Waszym wyborem. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska  Proszkownia Mleka otrzymała dwie nagrody za co bardzo dziękujemy.
  • Ser twarogowy świeży
    Brązowy medal twaróg półtłusty z Krośniewic dla OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach
  • Ser do wypieków
    Złoty medal twaróg półtłusty-mielony dla OSM Proszkownia Mleka w Krośniewicach