Wyroby - OSM

1. Twaróg półtłusty krajanka i mielony

Twaróg półtłusty to produkt wyprodukowany tradycyjną metodą z mleka normalizowanego pasteryzowanego, otrzymany przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek czystych kultur mleczarskich.

Twaróg półtłusty krajanka pakowany jest w pergamin lub próżniowo w pergamin i folię przezroczystą.

Twaróg mielony to twaróg krajanka poddany procesowi rozdrobienia tj. mielenia.

2. Mleko spożywcze mikrofiltrowane pasteryzowane homogenizowane 2% i 3,2%.

Mleko spożywcze mikrofiltrowane pasteryzowane homogenizowane to mleko poddane procesowi mikrofiltracji tj. naturalnej metodzie oczyszczania przy zastosowaniu ceramicznych membran, a następnie działaniu najniższej dopuszczalnej temperatury pasteryzacji. Ten sposób produkcji pozwala zachować wszystkie walory smakowe i odżywcze mleka. Mleko to pakowane jest w butelki PET lub folię.

3. Śmietana spożywcza 18%

Jest to produkt wzbogacony w tłuszcz przez odwirowanie mleka, homogenizację, pasteryzację i ukwaszanie czystymi kulturami.

4. Mleko zagęszczone słodzone

Mleko zagęszczone słodzone to produkt otrzymany w wyniku częściowego odparowania wody z mleka normalizowanego pasteryzowanego z dodatkiem syropu cukrowego. Produkt przeznaczony dla przemysłu cukierniczego.

Dostawy w cysternach lub paletopojemnikach